tér

Verona

17 évesen olaszországi nyaralásunkból hazafelé egyszer már jártam a Garda tónál és Veronában is, ennek ellenére nem nagyon emlékeztem a városra. Most a sípálya felé ejtettük útba a várost, és nagyon meglepődtem.

A város szíve

A régi városkapunál sikerült parkolót találnunk, így pár perc alatt benn voltunk a város szívében. Karácsony ellenére a főtér nem volt kihalt. A parkban körhinták működtek, és a szabadon maradó részen hangulatos zene mellett lehetett korcsolyázni.

Élő szobrok

Úgy tűnik egyre több helyen divat az élő szobor. Kisebb vitát váltott ki a társaságból, hogy ez a koldulás kellemesebb formája, fizetést kapnak érte, vagy csak hobbiból csinálják. Minden esetre az angyaloktól kicsit távolabb álló manó rendesen megijesztette egyik társunkat.

Piazza delle Erbe – Füvek tere

A Piazza delle Erbe-re emlékeztem még első nyaralásunkból, de az akkor kihalt téren most karácsonyi vásár volt. A sült gesztenyét itt is megkóstoltuk. Nagyobb adagot adtak, mit bárhol eddig, de kicsit drágább is volt. A nagy nézelődésben kicsit eltévedtünk, így a város kevésbé forgalmas, de szintén szép részein is körülnéztünk.

Szobor a téren