látnivaló

Verona

17 évesen olaszországi nyaralásunkból hazafelé egyszer már jártam a Garda tónál és Veronában is, ennek ellenére nem nagyon emlékeztem a városra. Most a sípálya felé ejtettük útba a várost, és nagyon meglepődtem.

A város szíve

A régi városkapunál sikerült parkolót találnunk, így pár perc alatt benn voltunk a város szívében. Karácsony ellenére a főtér nem volt kihalt. A parkban körhinták működtek, és a szabadon maradó részen hangulatos zene mellett lehetett korcsolyázni.

A veronai aréna

Érdekes módon az arénára nem emlékeztem, pedig igencsak központi helyen áll, és nagyon jó állapotban maradt meg.

Piazza delle Erbe – Füvek tere

A Piazza delle Erbe-re emlékeztem még első nyaralásunkból, de az akkor kihalt téren most karácsonyi vásár volt. A sült gesztenyét itt is megkóstoltuk. Nagyobb adagot adtak, mit bárhol eddig, de kicsit drágább is volt. A nagy nézelődésben kicsit eltévedtünk, így a város kevésbé forgalmas, de szintén szép részein is körülnéztünk.

Casa di Giulietta

Veronáról szinte mindenkinek az első ami beugrik, hogy itt játszódik Shakespeare Rómeó és Júliája. Júlia háza, a híres erkély jelenet helyszíne természetesen minden sarkon ki van táblázva, de nekünk ismét sikerült rossz felé menni. A bejárata az udvarnak elég jelentéktelen, így elsőre ezen is tovább mentünk.

      Következő oldal →